fbpx

A Műszaki Egyetem professzora cáfolja az elkülönített hulladékgyűjtés városi legendáit

A Műszaki Egyetem professzora cáfolja az elkülönített hulladékgyűjtés városi legendáit:

Miért nem kevernek PET hulladékot a hulladék égetéséhez és miért rossz a szerves hulladék

Körülbelül 3,9 millió tonna szemetet termeltek az osztrák háztartások és intézmények, mint például óvodák, kórházak, 2009-ben. A hulladékmennyiség 57 %-a nem a maradékhulladékban landol, hanem elkülönítetten gyűjtött. Ez 7 százalékponttal több, mint 2001-ben, mellyel az osztrákok a legszorgalmasabban hulladékszelektálók közé tartoznak.
De néhány hulladékszelektáló szkeptikus, hogy valóban mindent szelektíven gyűjtenek, illetve mindent újrahasznosítanak-e. A gyakori panasz: “Az égetőműben mindent összekevernek és elégetnek.” Továbbá a PET palackokat is homály fedi, azokat hozzáadják a maradékhulladékhoz a hulladékégetőműben, hogy növeljék a fűtőértéket – olvasható az online fórumokon.

Túl értékes a tűzhöz

“Nem igaz,” mondja Helmut Rechberger a Bécsi Műszaki Egyetemtől, aki megindokolja ezt pénzügyi és energetikai érvekkel. “A palacknak valóban értéke van,” mondta a tanszékvezető . “Ostobaság lenne elégetni .”

Read more:

http://derstandard.at

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .