fbpx

Házanként három kuka lesz

A szürkék mellé hamarosan két kék kukának is helyet kell szorítani a budapesti kukatárolókban. A sárga tetős a műanyag és a fém, míg a kék fedelű a papír gyűjtésére szolgál majd. A fővárosi „házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer” kialakítása március végén indul.

Az integrált hulladékgazdálkodási rendszer részeként megvalósuló 5,1 milliárd forintos program költségének 85 százalékát uniós támogatásból fedezik. Budapestnek 775 millió forintot kellett hozzátennie önerőként. Az önkormányzat tervei szerint 22 hónap alatt osztják szét a 403 ezer szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukát. A társasházak nagyobb, 240 literes edényeket – ebből 83 ezret visznek ki –, míg a családi házak lakói két 120 literes szemetesedényt – összesen 320 ezret – kapnak. A kukák javítását, illetve cseréjét a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. végzi, akárcsak a hulladék begyűjtését. Utóbbit Budapesten elsőként 60 darab újonnan vásárolt alternatív gázüzemű járművel oldanák meg. Ennek darabja 45 millióba kerül.

Read more:

nol.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .