fbpx

Díjjal csökkenő közszolgáltatási színvonal

A szolgáltatási színvonal csökkenését és elbocsátásokat eredményezhet a lakossági víz- és szemétdíjak 10 százalékos csökkentését indítványozó fideszes törvényjavaslat – közölte megkeresésünkre az egyik érintett szakmai szövetség ügyvezetője.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége tagjait meglepetésként érte a viziközműszolgáltatások és a hulladék-közszolgáltatások díjának 10 százalékos csökkentésére vonatkozó egyéni képviselői törvényjavaslat – közölte megkeresésünkre Farkas Hilda ügyvezető annak kapcsán, hogy a fideszes Németh Szilárd szerdán ilyen tartalmú törvényjavaslatot nyújtott be.

Nem tudnak arról, hogy a javaslatban szereplő mértéket, a bevezetés idejét, illetve a közszolgáltatásra gyakorolt hatását megalapozó vizsgálatok előzték volna meg. Ilyen értelemben ezt egy politikai javaslatnak tekinti, ami ellen nagyon nehéz szakmai érveket felhozni. Az előterjesztő feltehetően nem vizsgálta, és nem is köteles vizsgálatokkal alátámasztani azt a feltételezést, hogy egy közszolgáltató valóban a nyeresége terhére viselné-e az ebből eredő bevételkiesést, vagy a szolgáltatás terhére kell azt kigazdálkodnia.

Read more:

nol.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .