fbpx

A briteknél nőtt a leggyorsabban az újrahasznosítás mértéke

Nagy-Britanniában növekedett a leggyorsabban a hulladékújrahasznosítás mértéke az évezred első tíz évében Európában – derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) statisztikai adataiból.

Magyarország 19,8 százalékos növekedést produkált ugyanezen időszak alatt és 2010-ben már a kommunális hulladék 21,4 százalékát hasznosította újra.

A jelentés szerint bár Nagy-Britannia meglehetősen alacsony százalékról indult 2001-ben – a kommunális hulladéknak mindössze 12 százalékát hasznosították újra -, a szigetország produkálta a leggyorsabb növekedést 2010-ig, elérve a 39 százalékot, amely megfelel az európai uniós átlagnak. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség azonban arra figyelmeztet, hogy jó néhány ország nem fogja tudni teljesíteni 2020-ra az 50 százalékos újrahasznosítási arányról szóló európai irányelvet. Néhány ország, mint például Németország, Ausztria és Belgium, már most a kommunális hulladék több mint felét újrahasznosítja. Magyarországon – a negyedik helyet jelentő – 19,8 százalékkal nőtt az újrahasznosítás mértéke a vizsgált időszakban és 2010-ben már a kommunális hulladék 21,4 százalékát használták fel újra.

Read more:

hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .