fbpx

Tulajdonosváltás után nevet is váltott a hulladékszállító Saubermacher-Pannonia Kft.

Netta-Pannonia Kft. lett a Saubermacher-Pannoniából, a szolgáltatót tavaly vette meg az osztrák tulajdonostól Nagykanizsa.

A nagykanizsai önkormányzat által tavaly év végén az osztrák anyacégtől megvásárolt Saubermacher-Pannonia Kft. április 1-jétől új néven, Netta-Pannonia Kft.-ként folytatja hulladékgazdálkodási tevékenységét. A nagykanizsai székhelyű, ám országszerte szolgáltató a társaságot tavaly év végén vásárolta meg közvetve az osztrák Saubermacher AG-tól Nagykanizsa önkormányzata. A hulladékgazdálkodási társaság 3,3 millió euróért (akkori árfolyamán mintegy 900 millió forintért) lett a zalai város száz százalékos tulajdona.

A 105 dunántúli településen hulladékszállítási és feldolgozási tevékenységet, országszerte 2 ezernél is több partnernél pedig ipari hulladékgazdálkodási szolgáltatást végző társaság cégnevének és arculatának változásával együtt zajlik a tevékenységének átalakítása is. Az új hulladéktörvény előírásainak megfelelőn választják szét a lakossági és ipari tevékenységet, az egyeztetések folyamatosak ennek kapcsán a felügyeleti szervekkel.

A tulajdonosváltással nem változott a cég tevékenysége és foglalkoztatottainak száma. Az 500 millió forintot meghaladó saját tőkéjű Netta-Pannoniánál jelenleg is 150 embert alkalmaznak, az idén pedig mintegy 2,1 milliárd forint árbevétellel számolnak.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .