fbpx

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés folytatódik

További lépéseket ígér a kormány, csökkenteni fogják a víz, és csatorna, a szemét, sőt esetleg a kéményseprés díjait is.

A tervek szerint folytatódik a rezsicsökkentés. Még februárban döntött arról a Fidesz és a KDNP frakció, hogy a korábbi 10 százalékos gáz, áram és távhő árcsökkentést ki kell terjeszteni a további közműszolgáltatókra, hasonló mértékben csökkentve a víz és csatorna, a szemét, sőt esetleg a kéményseprés díjait is. A Fidesz aláírásgyűjtésbe is kezdett a rezsicsökkentés megvédéséért, amit itthon és nemzetközi szinten is sok támadás ér. Ezek egy része kimerül a nyomásgyakorlásban vagy bírósági keresetekben, de több helyen fizikailag támadtak rá az aláírást gyűjtő aktivistákra.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport elnöke az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az utolsó információk alapján 370 ezer aláírás gyűlt össze. Hozzátette: Csepelen gyűlt össze a legtöbb, soha ennyien nem támogattak még aláírásgyűjtő akciót. Megjegyezte: nem csodálkozik a támadásokon, hiszen szerinte a szocialista Török Zsolt például egy blogbejegyzésben buzdította az embereket, hogy Fidesz-irodákat és kormányhivatalokat foglaljanak el.

A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania és ebben az esetben július elsejétől mindenkinek végre kell hajtania a rezsicsökkentést – fogalmazott Németh Szilárd a műsorban. Több ezer levél érkezett a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, ez is mutatja, hogy óriási a támogatottsága a csökkentésnek – tette hozzá.

Elmondta, hogy a rezsicsökkentés körét kiterjesztik a kéményseprésre, a palackos és tartályos gázra, a szemétszállításra és vízi közművekre is, valamint újabb energiaár-csökkentésről is szó van. Németh Szilárd megjegyezte: a legbonyolultabb a szemétszállítás, a nagyjából 200, ezen a területen dolgozó cég egyötödének lejárt a szerződése 2012 év végén. Hozzátette: az új tenderekben felesleges műszaki paraméterek megadásával áremelések történtek, és jelenleg ezeket az ügyekben vizsgálat folyik.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: hirado.hu

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .