fbpx

Környezettudatos oktatási programot indít fogyatékkal élő gyermekekkel az ÖTHÉT egyesület

Fogyatékkal élő általános iskolás gyermekeket is bevonva indítja el a környezettudatos nevelés érdekében kezdeményezett országos, komplex szelektív hulladékgyűjtési oktatási programját vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykertben az ÖTHÉT egyesület.  

Makai Ferenc, az Összefogás a Tisztább, Humánusabb, Élhetőbb Településért (ÖTHÉT) egyesület elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, programjuk fő célkitűzése a diákok, szülők és pedagógusok környezettudatosságának, társadalmi felelősségvállalásának növelése.

A Magyar Tudományos Akadémiával közösen kidolgozott országos program helyi önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek és iskolák, kulturális közösségek és intézmények bevonásával zajlik – mondta a szervezet vezetője, hangsúlyozva, minden társadalmi csoportot szeretnének elérni.

A Vakok Általános Iskolája és Óvodája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Diákotthona és Gyermekotthona a vakbarát szelektív hulladékgyűjtési programban is részt vesz, míg több gyógypedagógiai iskolában, szakiskolában és egyéb, fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézményekben is zajlik akciójuk. Mindemellett az iskolákban speciális műsorokkal is próbálják a tudatos és felelősségteljes gondolkodásmódot közvetíteni – ismertette Makai Ferenc.

Az ÖTHÉT egyesület által elindított szelektív hulladékgyűjtő akcióhoz eddig az ország csaknem 150 intézménye, a lakossági szelektívgyűjtés programhoz pedig mintegy ötezer háztartás csatlakozott már.

A Gyűjts szelektíven gyermekeiddel gyermekeidért című programhoz csatlakozott a Roma Polgári Tömörülés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat is. A projekt beindítására a Föld napjához kapcsolódóan vasárnap kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .