fbpx

Az MSZP a szemétprofitot kéri az FKF-től

A társaság által elszállított szemét mennyisége 2012-ben 17, a kiszámlázott díj kevesebb, mint két százalékkal csökkent. 

Az MSZP fővárosi képviselőcsoportja azt javasolja, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. adja vissza azt az extraprofitot, amelyet “félig üres” kukák elszállításán gyűjtöttek össze. Tüttő Kata, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére erre vonatkozó indítványt nyújtanak be.

Az FKF adataira hivatkozva jelezte: 2012-ben 17 százalékkal csökkent a társaság által elszállított szemét mennyisége az előző évihez képest. Ez 450-500 ezer köbméter különbség, vagyis kéthónapnyival kevesebbet termeltek a fővárosiak tette hozzá. Mint mondta, lehetne örülni, hogy nőtt a környezettudatosság, de nem erről van szó, hanem a lakosság elszegényedéséről, vagyis jelentősen csökkent a fogyasztás is. A szocialista politikus “önmagában is sokkolónak” nevezte, hogy eközben a kiszámlázott díj kevesebb, mint két százalékkal csökkent, azaz a budapestiek félig üres kukák után fizettek szemétdíjat.

Az FKF 26 százalékos profitot ért el a szemétkezelésen: 5,3 milliárd forint volt az árrés úgy, hogy ennek egy részéért “levegőt szállított” – mondta. Az MSZP-s képviselő szólt arról is, hogy álláspontja szerint van helye a rezsicsökkentésnek, de nem így. Egyenként kell megvizsgálni az egyes cégeket, fel kell tárni tartalékaikat, és fenntartható, nem egyszeri csökkentést kell elérni fejtette ki, jelezve, hogy az FKF-től az extraprofit visszaadását várják.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .