fbpx

Óriási a különbség a szemétdíjak között

A Nógrád megyei Ságújfaluban évente mintegy 8500 forintért szállítják el a szemetet, a szolgáltatás a fejér megyei Nagyvenyimen már 34 ezer forintba kerül.

Akár négyszeres különbség is lehet a szemétdíjakban az ország különböző pontjain. A Nógrád megyei Ságújfaluban évente néhány ezer forintot kell fizetnie a szemétszállításért, valamivel többet, 8500 forint. A nyugati országrészben van, ahol negyedévente fizetnek annyit, mint Ságújfaluban, a fejér megyei Nagyvenyimen ugyanakkor évente csaknem 34 ezer forint a szemétdíj.

Az ár rengeteg dologtól függ. Például attól, hogy milyen sűrűn lakott a település, és attól is, hogy milyen hosszú utat kell megtennie a kukásautónak a szeméttelepig, de az utak minőségét is belekalkulálják a díjba.

Júliustól 10 százalékkal csökkentené a kormány a szemétszállítási díjat is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára úgy fogalmazott: több cég végzi a szemétszállítást, de mindegyiknek végre kell majd hajtania a rezsicsökkentést.

A szolgáltatást végzők köre nagyon színes, de végre kell hajtaniuk a  csökkentést – nyilatkozta a Híradónak Fónagy János. A kormány január elsejével csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, egységesen 10 százalékkal. A rezsicsökkentés második lépéseként júliustól a szemétszállítás és a palackos gáz árát csökkentenék.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .