fbpx

Energiát ad Nyugat-London kommunális hulladéka

Huszonöt évre szóló, egy milliárd eurós értékű szerződésről kezdődtek tárgyalások a Suez Environnement-hoz tartozó SITA UK és a nyugat-londoni szemétszállítási hatóság (West London Waste Authority) között. A szerződés tárgya évi 300 ezer tonna háztartási hulladék kezelése és energiává való átalakítása London nyugati, Brent, Ealing, Harrow, Hillingdon, Hounslow és Richmond-upon-Thames kerületekben.

Hulladékhasznosító üzem London

A több mint 1,4 millió lakostól összeszedett hulladékot vonaton szállítják a Gloucestershire grófságbeli Severnside-ban felépülő új feldolgozó üzembe. Az így kezelt hulladékkal évi 83 ezer tonna széndioxid-kibocsátástól óvják meg a légkört.

A SITA UK nem csupán a Severnside Energy Recovery Centre építési jogát kapta meg, hanem két vasútállomás használati jogát is, amelyek a nyugat-londoni vasúthálózathoz kapcsolódnak. Az új üzem, amelynek építési költségvetése több mint 280 millió euró, 50 ezer otthon villamos-energia szükségletét állítja elő, továbbá meleg vízzel látja el a környező vállalatokat.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: energiaoldal.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .