fbpx

Az Eurostat közzétette Hulladékstatisztikai kézikönyvét

“A fő célja a kézikönyvnek a tagállamok irányítása és támogatása használható és összehasonlítható statisztikák összeállítása érdekében a Hulladékstatisztikáról szóló rendelet alapján.” Így kezdődik az előszava a közelmúltban megjelent hulladékra vonatkozó statisztikákról szóló kézikönyvnek. “A hulladék termelés és kezelés adatgyűjtési kézikönyve”- írja az európai statisztikai hivatal, az Eurostat.

Titelblatt des Handbuchs

A kézikönyv kiemelt hangsúlyt fektet a harmonizációra és minőségi szempontokra A kézikönyv , mint iránymutató elsősorban a tagállamok azon szakembereinek készült, akik a nemzeti hulladékstatisztikák összeállításáért felelősek. A tényleges célcsoport mellett a statisztikák használóinak, mint például kutatók, politikai döntéshozók, a nyilvánosság számára is tartalmaz érdekes információkat a kézikönyv.

A hulladéktermelés és kezelés statisztikájának jelentősége az elmúlt években jelentősen emelkedett egy egyre komplexebbé vált. A hulladék termelés és kezelés statisztikai adatai mind a vállalkozásokról, mind a háztartásokról rendszeresen összegyűjtésre kerülnek a tagállamokon keresztül, hogy az Európai Unió hulladékpolitikájának végrehajtását ellenőrizni lehessen, amely a hulladékok megelőzésén, a lehető legjobb hasznosítási lehetőségeken és biztonságos hulladékártalmatlanításon alapul.

A hulladékokkal kapcsolatos adatok már részét képezik a Lisszaboni Stratégia és  az Európai Unió fenntartható fejlődésre vonatkozó stratégia mutatóinak.

A kézikönyv az eds-destatis.de oldalon a német mellett francia és angol nyelven is letölthető.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.recyclingportal.eu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .