fbpx

Zöld útra lépünk – Hulladékból termék című kiállítás a Fővárosi Törvényszéken

A Kúria elnöke nyitotta meg a Zöld útra lépünk – Hulladékból termék című kiállítást a Fővárosi Törvényszéken.

A főbíró megnyitójában – amelynek szövegét az MTI-hez is eljuttatták – arra hívta fel a figyelmet: már évtizedek óta nem csak természettudósok kutatják, fenntartható-e világunk.

Fotó: pestiest.hu

A magyar törvényhozás kézzelfogható jogokat adott a természetnek és a jövő nemzedékeknek, a bíróságok pedig e jogok védelmezői. Megbüntetik a környezetet károsító, veszélyeztető embereket, megbírságolják az ilyen cégeket, kármentesítést írnak elő és felelősséget állapítanak meg – mondta Darák Péter.

Hozzátette, az újrahasznosított termékeket bemutató kiállítás alkalmat ad arra, hogy az emberek elgondolkodjanak rajta, a bíróságok nem termelnek-e maguk is papírhegyeket, elhasznált irodabútorokat, elektronikai eszközöket. Az újrahasznosított termékek ezzel szemben a természetes folyamatokhoz közelítenek és egy fenntarthatóbb világhoz tartoznak.

A kiállítás arra figyelmeztet: a hulladék nem szemét, hanem értékes alapanyag, és a bírák is felelősséggel tartoznak azért, hogy az ne szemétlerakóban végezze. Továbbá arra, hogy érték az is, ha a bírák, igazságügyi alkalmazottak között ez a cél új, más minőségű emberi kapcsolatot épít, civil szemléletet honosít meg, közös részvételre indít.

Érték az ország bíróságai számára, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőként a bíróságok között egy ilyen rendezvénynek és kiállításnak ad otthont – mondta a Kúria elnöke.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön Zöld bíróság címmel konferenciát és környezetvédelmi képzést tartott, ennek keretében nyílt meg a Zöld útra lépünk – Hulladékból termék című kiállítás.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .