fbpx

Jogi nyilatkozat

A honlap célja a hulladékkal foglalkozó cikkek összegyűjtése, változatlan formában történő közlése. Ezért a honlapon megjelent szövegeket, képeket tilos akár eredeti, akár átírt formában bármely médiumban közölni, sugározni, vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével.

A www.dontwasteit.hu minden olvasója számára biztosítja a lehetőséget, hogy regisztrálás után közvetlenül hozzászóljon a cikkekhez. Fórumunkon topikokat nyisson, ill. azokba véleményeket írjon. Célunk, hogy helyt adjunk az eltérő véleményeknek, érdemi vitáknak, s az írásainkat kiegészíteni vagy helyesbíteni szándékozó információknak.

A hozzászólásokat e jogi nyilatkozatban rögzített általános elvek szerint moderáljuk.

Azonnal törlünk minden törvénybe ütköző hozzászólást. Nem tűrjük a felhasználókat, a szerzőket vagy közéleti szereplőket érintő durva személyeskedést, töröljük, vagy olvashatatlanná tesszük az alpári, agresszív, rasszista, gyűlöletkeltésre és megfélemlítésre alkalmas kommentárokat is. Az idegen nyelvű trágár kifejezéseket is töröljük. Ha egy cikk alatti vita kirívóan elmérgesedik és tömegével jelennek meg benne a fenti szempontok szerint törlendő hozzászólások, akkor a moderátor beszüntetheti a kommentelés lehetőségét. A vita áttekinthetősége érdekében a nagyon hosszú, több oldalas hozzászólásokat is törölhetjük.

Reklámok és szervezett kampányok, politikai propagandaakciók számára nem biztosítunk teret. Kitiltjuk azokat, akik hozott anyagból politikai propagandát terjesztenek, a www.dontwasteit.hu elveivel és minőségével összeegyeztethetetlen tartalmú oldalak linkjeit helyezik el, vagy regisztrációjukat kizárólag másutt található blogjaik reklámozására használják.

A moderálást a szerkesztő végzi. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat, de csak oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen a moderátor az alábbi esetekben lép fel:

  • Egymás után több soron      keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
  • Bármilyen tartalom (de      különösen FTP szerver, pornóoldal, konkurens site) hirdetése. Telefonszám,      IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurens fórum szolgáltatás      címe, valamint webcím, sem névben, sem hozzászólásban nem lehet.
  • Káromkodás, csúnya szavak      használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása;
  • Tilos más személyek,      csoportok alázása;
  • Tilos másról valótlant      állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani;
  • Minden egyéb olyan szöveg      beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a      hozzászólók többségének ízlését durván sérti.

A www.dontwasteit.hu portál elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

A www.dontwasteit.hu portál a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .