fbpx

Tizenhét Körös és Tisza menti település hulladék-lerakójánál állítják helyre a természeti környezetet

Tizenhét Körös és Tisza menti település felhagyott szilárdhulladék-lerakójának rekultivációja kezdődött meg Jász-Nagykun-Szolnok megye két kistérségében; a projekt megvalósításának kereken 2,4 milliárd forintos költségét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió fedezi, a munka befejezése az év végére várható – írja az MTI.

A projekt célja, hogy a lehetőségek szerint megszüntessék, illetve mérsékeljék a lerakók környékének szennyezettségét, ezáltal csökkentsék az emberi beavatkozás miatt a természetet ért károkat – mondta Molnár Bálint, az érintett önkormányzatok által alapított rekultivációs társulás elnöke szerdán az MTI-nek.

reku

Fotó: dontwasteit.hu/eler
Ez a folyamat remélhetően hozzájárul mindkét kistérségben a fenntartható fejlődés biztosításához, valamint a hulladéklerakók által uralt területek csökkent gazdasági értékének javításához – tette hozzá.
A rekultivációs munkálatokat – köztük a talajcserét, a tereprendezést, a szemétszállítást és a terület beültetését növényzettel – a Geohidroterv Kft. és a Duna Asztfalt Kft. végzi, a kivitelezők folyamatosan dolgoznak. A települések között fennálló megállapodás értelmében a gesztor önkormányzati teendőket az öcsödi nagyközségi önkormányzat látja el.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .