fbpx

Illés: a hulladékgazdálkodási szolgáltatás minősége fontos szerepet kap

“A jövőben a szakmai szempontok mellett a hulladékgazdálkodási szolgáltatás megbízhatósága és minősége is hangsúlyos szerepet kap a szolgáltató kiválasztásánál és ehhez segítséget is kapnak az önkormányzatok.”

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslat keddi általános vitájában kiemelte: a törvényjavaslat “korszakalkotó”, hiszen a célja, hogy a hulladékgazdálkodási tevékenység során kerüljön előtérbe a hosszú távú fejlődés, az új technológiák felhasználása, a fenntartható fejlődés megvalósítása, a gazdasági és környezetvédelmi hatékonyság növelése, illetve a közszolgáltatók ösztönzése a minél magasabb szolgáltatási színvonal elérésére.

Fotó: MTI

Ennek érdekében a szolgáltatókat három minősítési kategória (A-B-C) és három minősítési osztály (1-2-3) alapján rangsorolják. A kategóriák a hulladékkezelés komplexitását jelzik, az osztályok pedig a szolgáltatás minőségének javítását célzó funkciókat mutatják és ezek alapján az önkormányzatok könnyebben választhatnak magasabb szintű szolgáltatót, akiket viszont ösztönöznek a megfelelőbb szolgáltatás nyújtására – mondta Illés Zoltán.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .