fbpx

Több száz tonna hulladékot hordtak ki a Gödöllői Arborétumból

Körülbelül 200 tonna zöldhulladékot és 100 tonna szemetet szállított el a Gödöllői Arborétumból illetve környezetéből a Pilisi Parkerdő Zrt.

Az arborétumot a parkerdő Valkói Erdészetének munkatársai tisztították meg, a munka eddigi költsége majdnem 7 millió forint, amit a Pilisi Parkerdő Zrt. saját költségvetéséből finanszírozott.

Fotó: www.noiportal.hu

A társaság a tulajdonos Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől tavaly ősszel kapott egy évre szóló megbízást a fenntartási munkákra, azóta biztonságossá tették a kültéri színpadot, az esőbeállókat, a tűzrakó helyeket és a játszóteret. Elvégezték a 15 kilométer hosszú úthálózat karbantartását, lenyesték a belógó ágakat, eltávolították a veszélyes fákat.

A takarítást és felújítást folytatódják, a fenntartásban kiemelt szerepe van az itt dolgozó 24 közfoglalkoztatottnak – közölte a cég szóvivője.

Az arborétumban megkezdődött az épületek felújítása és a kerítés kijavítása is, de nagyobb fejlesztésbe csak hosszabb távú kezelői megbízás esetén lehet felelősen belekezdeni, amire készen áll a társaság – tette hozzá.

Az arborétum teljes területe 350 hektár, ebből 130 hektár az öreg arborétum, a teljes terület ingyen látogatható. Az öreg arborétum mintegy 40 hektáros része park jellegű. Az arborétum területén jelenleg 147 fenyő és nyitvatermő, illetve 875 lombos fa- és cserjeváltozat található.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .