fbpx

Hatalmas robbanás Baltimore-ban

Egy vegyi anyagokat szállító tehervonat összeütközött egy szemeteskocsival és kisiklott kedden az egyesült államokbeli Baltimore közelében. A baleset következtében hatalmas erejű robbanás történt, és tűz ütött ki – jelentette a helyi média.

A szerelvény 15 vagonja kisiklott, és közülük két, vegyi anyagot szállító kocsi lángra lobbant. John Hohman, a megyei tűzoltóság parancsnoka közölte, hogy az égő vegyi anyag nem mérgező, de a helyi lakosokat elővigyázatosságból mégis arra kérték, hogy hagyják el a környéket. Kisiklott ugyanis egy, mérgező vegyi anyagot – nátrium-klorátot – szállító kocsi is. A tűzoltók megpróbálják megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek erre a vagonra.

Fotó: www.alternet.org

Órákkal a robbanás után is hatalmas fekete és fehér színű füstoszlop emelkedett a levegőbe. A robbanásban több környékbeli épületben károk keletkeztek. A detonáció erejéről tanúskodik, hogy a balesettől több kilométerre is megremegett a föld, és sokan azt hitték, földrengés történt. A balesetben súlyosan megsérült a szemeteskocsi vezetője, de a két mozdonyvezetőnek nem esett baja. A hatóságok vizsgálják a baleset okát.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .