fbpx

Hulladékhasznosítási kutatáshoz nyert hatszázmillió forintot két egyetem

Több mint hatszázmillió forintot nyert hulladékhasznosítási kutatással foglalkozó programjához a Pannon Egyetem a Dunaújvárosi Főiskolával közösen az Új Széchenyi Terv keretében – közölte a Pannon Egyetem a pénteki projektindító után az MTI-vel.

    Az anyag tulajdonságaitól a felhasználásig – természetes alapanyagok és hulladékok hasznosítását megalapozó kutatások című projekt célja az integrált termék- és technológiafejlesztést támogató eszközök kidolgozása.


    A fejlesztés vezérlőelve környezetbarát eljárások kifejlesztése – igazodva a nemzetgazdasági szempontból is fontos iparágakhoz és a fenntartható fejlődéshez – írták.
    Közlésük szerint a programban az év elejétől az egyetem mérnöki kara 12 szervezeti egységének nagyjából 80 kutatója kezdte meg a munkát, 16 szorosan egymásra épülő témában.
    A projekt eredményeként olyan, a “kritikus tömeget” meghaladó  – hallgatókkal együtt több mint 120 fő – szellemi potenciál és kutatási infrastruktúra jött létre, amely nemzetközi szinten is versenyképes kutatások végzésére képes – tették hozzá.
    A projektben a célzott kutatás mellett különös figyelmet kap az alap-, a mester- és a doktori képzés színvonalának emelése, a mérnöki kar további K+F tevékenységének személyi és tárgyi feltételeinek javítása.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .