fbpx

Zárt és őrzött hulladékudvarokat alakít ki az óbudai önkormányzat

Zárt és őrzött hulladékudvarokat alakít ki az óbudai önkormányzat, emellett pedig folyamatosan bővíti a jelenlegi, helyben történő szelektív gyűjtési rendszert.
Az önkormányzat  MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a III. kerületben nagy igény van a helyben történő szelektív gyűjtésre, mivel a közterületeken működő hulladékgyűjtő szigetek száma a negatív kísérőjelenségek miatt csökkent.

Mint jelezték, a hulladék környezetkímélő és hatékony gyűjtésére további megoldásként hulladékgyűjtő udvarok üzemeltetését tervezik, amelyek olyan helyeken nyújtanának megoldást, ahol nehezen megoldható a helyben történő hulladékgyűjtés és nincs a közelben szelektív hulladéksziget. Példaként a családi házas övezeteket és a hegyvidéki területeket említették.

A közlemény szerint a hulladékudvarok zárt és őrzött területek lesznek, ahol a háztartásokban keletkező, jelenleg a hulladékszigeteken lerakható hulladékfajtákat lehet majd elhelyezni. A hulladékot zárható konténerekben tárolnák, egészen annak elszállításáig. Az udvarok kiváltanák a szigeteket és helyet adnának a kulturáltabb, ellenőrzöttebb formában történő szelektív hulladékgyűjtésnek – indokolta az elképzelést az önkormányzat, megjegyezve, hogy jelenleg az igényeket mérik fel, s ennek megfelelően jelölik ki az udvarok helyét.

A városrész azt is közölte: Budapesten az elsők között kezdeményezték és indították el a lakosság körében a helyben történő szelektív hulladékgyűjtést, eleinte papírral, majd később bővítették azt PET-palackokkal és italos dobozokkal. Jelenleg a kerületben 1520 papírgyűjtő, valamint 500 PET- és fémgyűjtő konténer van, amelyek csaknem 16 ezer lakást látnak el; a hulladékot térítésmentesen szállítják el.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .