fbpx

LIFE+ pályázati felhívás a 2013. évre

A Bizottság meghirdeti az Európai Unió és a Horvátország területén bejegyzett jogalanyok számára a LIFE+ program 2013. évi pályázatát. 

Pályázatok 
A részvételi feltételekkel és a pályázati eljárással kapcsolatos részletes magyarázatot tartalmazó pályázati útmutató a Bizottság honlapjáról szerezhető be a következő címen: 
http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm 
A pályázatok létrehozása és benyújtása kizárólag az eProposal online alkalmazás segítségével történik. Az eProposal alkalmazáshoz hozzáférést adó link kellő időben meg fog jelenni a fenti honlapon. 

Kedvezményezettek 
A pályázati felhívás keretében olyan jogalanyok – állami szervek és/vagy magánszervezetek, szereplők és intézmények – nyújthatnak be pályázatot, amelyeket az Európai Unió tagállamainak valamelyikében vagy Horvátországban jegyeztek be.

2. LIFE+ Környezetvédelmi Politika és Irányítás

 Természeti erőforrások és hulladék: a természetes erőforrások és a hulladék fenntartható kezelésére, a termékek környezeti teljesítményének javítására, a termelési és fogyasztási minták fenntarthatóságának előmozdítására, a hulladékkeletkezés megelőzésére, a hulladékhasznosítására és a hulladék újrafeldolgozására irányuló politikák kialakítása és végrehajtása. A hulladékkeletkezés megelőzésére és a hulladékok újrafeldolgozására irányuló tematikus stratégia eredményes végrehajtásához való hozzájárulás,

Határidő 
A projektpályázatokat az eProposal alkalmazással, legkésőbb 2013. június 25-én brüsszeli idő szerint 16.00-ig kell érvényesíteni és az illetékes nemzeti hatóságokhoz benyújtani. A projektpályázatokat az eProposal alkalmazással, a kedvezményezett bejegyzése szerinti tagállam (illetőleg Horvátország) nemzeti hatóságához kell eljuttatni. Ezután a nemzeti hatóságok a pályázatokat az eProposal alkalmazással, legkésőbb 2013. július 5-én brüsszeli idő szerint 23.59-ig továbbítják a Bizottsághoz. 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .