fbpx

Napirend előtt az Országgyűlésben

A Jobbik további rezsi- és áfacsökkentést szorgalmazott

Apáti István (Jobbik) szerint hiába csökkenti a kormány a rezsiköltségeket, ha az alapvető élelmiszerek árának általános forgalmi adó (áfa) tartalmát nem csökkentik 27-ről 5 százalékra. Hiába takarítanak meg a családok a rezsiköltségeken pénzt, ha az élelmiszerek elmúlt időszakban akár 60 százalékkal is emelkedtek.
Szorgalmazta a tűzifa áfatartalmának csökkentését, ami szerinte minimális költségvetési kiesést jelentene. Továbbá javasolta, hogy szemétszállítási díj csökkentését is, illetve a rendszer rugalmasabbá tételét, például azzal tényleges fogyasztás alapján szabják ki a díjakat.
Fónagy János államtitkár válaszában hangsúlyozta, hogy a kormány célja a rezsicsökkentés folytatása, és hogy a közszolgáltatásokat nonprofit többségű területté alakítsa át. felhívta a figyelmet arra, hogy a Belügyminisztériumban ma is létezik egy egymilliárd forintos tűzifaprogram. Mint mondta, a hulladékszállítás számos kérdést felvetett, ilyen a hulladék mérése.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .