fbpx

Cigarettacsikk-újrahasznosítási akció Magyarországon is

Az Egyesült Államok, Kanada és több más európai ország után Csikk Brigád címmel Magyarországon is elindult a cigarettacsikk-gyűjtési és újrahasznosítási akció.

    A már több országban sikerrel működő cigarettahulladék-gyűjtő és újrahasznosító programra szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek és irodák regisztrálhatnak. A Csikk Brigád akcióval lehetővé válik a cigarettacsikkek és a cigaretta műanyag csomagolásainak teljes körű újrahasznosítása – közölte az amerikai TerraCycle magyarországi képviselete az MTI-vel.
    Az egyik leggyakoribb szemét a cigarettacsikk, amelynek lebomlása igen hosszú folyamat. A program segítségével a csikkek 100 százalékban újrahasznosíthatók.
    Az akció során a hulladékok nagy részéből ipari célra használható műanyag-granulátumot gyártanak. A szemét szerves részét – a papírt és a megmaradt dohányt – komposztálják.
    A program résztvevőitől a cigarettacsikkek minden részét, a szűrőket, a külső műanyag csomagolást, a belső fóliát, a cigarettapapírt, sőt, a szivarvéget és a hamut is elfogadják. A brigádtagok a hulladékot visszazárható és újrahasznosítható műanyag tasakban, bevásárlótáskában vagy szemeteszsákban gyűjthetik.
    A cég közleménye szerint a csikkgyűjtő-pontok létrehozásával több nyári rendezvényen fognak részt venni az akcióval.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .