fbpx

Tulajdonosváltás az AVE-csoportnál

Az Energie AG Oberösterreich Felügyelő Bizottsága tegnapi ülésén jóváhagyta az AVE közép-, kelet-európai érdekeltségeinek eladását a cseh EP Industries számára. A döntéssel   az AVE csoport minden tevékenysége a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Moldovában és Ukrajnában átadásra kerül.

Az eladási folyamatot egy nemzetközi tender előzte meg . Sajtóközlemény további információkkal a szerződés aláírását követően kerül nyilvánosságra. Az aláírás a tervek szerint a mai napon megtörténik.

Forrás: http://www.energieag.at

Az AVE csoport Ausztriában, Csehországban, Dél-Tirolban, Magyarországon, Moldáviában, Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában 167 telephelyen nyújt teljeskörű hulladékgazdálkodási szolgáltatást, saját létesítményekben.

Az AVE az Energie AG Felső-Ausztria konszern leányvállalata.

A konszern operatív leányvállalatain keresztül az energia (áram, távhő, gáz), víz- és hulladékgazdálkodás területén tevékenykedik és elmúlt évi árbevétele 1520,1 millió euró volt.

Az AVE Magyarország az ország vezető környezetvédelmi szolgáltatóinak egyike, tíz leányvállalatot összefogó holdingként működik. A leányvállalatok a magyar városokkal közösen létrehozott PPP-projekteken keresztül hosszú távon biztosítják a célok elérését.

A cégcsoport jelenleg összesen 1700 dolgozót foglalkoztat. A tíz társaság Magyarország kilenc megyéjének közel 716 településén végez hulladékkezelési szolgáltatást, a kiszolgált lakosok száma 1.668.000. Az ipari és közületi ügyfelek száma 21.800. A leányvállalatok 8 hulladéklerakót (ebből a legtöbb a települések tulajdonában van) és további hulladékkezelési létesítményeket üzemeltetnek.

A komplett hulladékgazdálkodási tevékenységeken túl a társaságok szolgáltatási köre kiterjed a parkgondozásra, a temetőüzemeltetésre, valamint útkarbantartásra is.
Forrás: www. ave.hu

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .