fbpx

Csökken a szemétszállítás díja

A rezsicsökkentés folytatását a fideszes Németh Szilárd javaslatára 316 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.


A döntés értelmében a szennyvízszippantásért mindenütt tíz százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a január 31-i árakhoz képest.
A díjcsökkentésről a szolgáltatóknak részletes tájékoztatást kell adniuk az ügyfeleknek, és a fogyasztóvédelmi hatóságnak is igazolniuk kell az előírtak teljesítését.
A törvénymódosítás rendelkezik a kéményseprési árakról is, rögzítve: a díját úgy kell megállapítani, hogy az mindenképpen kevesebb legyen a tavaly december 31-i, illetve az idén június 30-i árak 90 százalékánál is. A kéményseprés árát egyébként kormányrendelet határozza meg, amelyet a közelmúltban módosított a kabinet, és előírta, hogy július 1-jével a kéményseprés maximális ára a felére csökken, így a jelenleg nettó négyezer forintos rezsióradíj csak kétezer forint lesz.
A háztartások és a fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatásával kapcsolatos szabályok, ahogyan a szennyvízszippantási, ugyanúgy a kéményseprési díjak csökkentésére is vonatkoznak.
A szennyvízszippantás és a kéményseprés mellett az év közepétől csökken a víz, a csatorna és a szemétszállítási díja, valamint a PB-gáz ára.
Az újabb rezsicsökkentésről szóló előterjesztés elfogadásával módosult a vagyontörvény is, hogy bizonyos előírások ne csupán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-re vonatkozzanak, hanem a jogszabály hatálya alá tartozó állami vagyon feletti összes tulajdonosi joggyakorlóra nézve kötelező érvényűek legyenek.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .