fbpx

Júliustól új cég szállítja a hulladékot Mindszentről

„Nem fog szemet szúrni a szemét” címmel tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt Mindszenten, ahol július elsejétől a Csongrád Víz és Kommunális Kft. végzi a hulladékszállítást. A következő hónap elejétől 10 százalékkal olcsóbb lesz a szemétszállítás, valamint már az üdülőterületről is elviszik a hulladékot – derült ki a sajtótájékoztatón.

Az 1996-ban alakult céggel három hónapos szerződést kötött a város – mondta Zsótér Károly polgármester, aki reméli, hogy a változásból semmit nem vesznek majd észre a lakosok.

Július elsejétől a tavalyi árszinthez képest 10 százalékkal csökken a szemétszállítási díj – derült ki a sajtótájékoztatón.

Gyovai Szabolcs, a Kft. szállításvezetője kijelentette: július elsejétől továbbra is a megszokott módon szállítják a hulladékot. Marad a járatsűrűség, az eddigi edényeket – kukákat – sem cserélik le, valamint továbbra is elszállítják a zöldhulladékot.

– Fontos változás az üdülőterületen lesz, ugyanis ezentúl minden nyaraló tulajdonos elszállíttathatja összegyűlt szemetét. – Zsákot kell vásárolnia és azt a nyaralója elé helyezni, melyet hétfőnként szednek össze és visznek el onnan – mondta Zsótér Károly.

A zsákos rendszer ugyanúgy fog működni, mint a kukás rendszer. Attól, hogy valaki zsákot vásárol ugyanabban a szolgáltatási értékben vásárolja meg a hulladék elszállítást. A zsák se nem drágább, se nem olcsóbb, pontosan annyi, mint egy kuka ürítési díja- tette hozzá Gyovai Szabolcs.

Egy 60 literes edény és zsák ára nettó 178 forintba kerül, míg a 110-120 literes eszközök ára nettó 281 forint. A 240 literes edény ára 506 forint plusz áfa, míg a 1100 literes konténer nettó 2883 forintba kerül.

A csongrádi cég mindamellett, hogy elszállítja a hulladékot kiveszi a részét a helyi rendezvények, civil szervezetek támogatásából is.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://promenad.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .