fbpx

Új szolgáltató Erdőkertesen is

Az elmúlt időszakban a hulladékgazdálkodás területén alapjában megváltozott jogszabályi környezet és pénzügyi feltételrendszer miatt Erdőkertes község Önkormányzata sok más önkormányzathoz hasonlóan 2013. július 1-jét követően nem tudja önmaga vagy korábbi közszolgáltatójának segítségével ellátni a településen keletkező kommunális hulladék begyűjtését, és hulladékkezelő központba történő elszállítását.
E helyzettel szembesülve a képviselő-testület kénytelen volt olyan döntést hozni, melynek eredményeként a község hulladékgazdálkodási közszolgáltatásának elvégzésével a fenti időponttól a 106 települési önkormányzat tulajdonában álló Zöld Híd Régió Kft-t bízza meg.
Az átvételi tárgyalások során igyekeztünk az ingatlantulajdonosok érdekeit szem előtt tartani.
Fentiek következtében Erdőkertesen 2013. július 1-jétől a következő változások lépnek életbe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén:
·         A vegyes települési szilárd hulladék gyűjtése a község teljes területén minden héten, szerdán történik.
·         Április 1. és november 30. között biohulladék (fűfélék, kerti növények és azok részei – levelek, gallyak ágak max. 60 mm átmérőig) gyűjtés is működik. A zöldhulladékot minden páratlan hét szerdáján szállítják el. Az ehhez szükséges 110 liter űrtartalmú biológiailag lebomló zsákot az önkormányzatnál és az üzletekben lehet majd 40 Ft + Áfa áron megvásárolni. Egy ingatlan esetében, a kijelölt gyűjtési héten, legfeljebb 10 db biohulladékgyűjtő zsák helyezhető a közterületre.
·         A házhoz menő zsákos szelektív hulladékok valamennyi ingatlantól minden páros hét szerdáján kerülnek begyűjtésre. A szelektív hulladék gyűjtéséhez szükséges zsákokat továbbra is ingyenesen lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.
·         A házhoz menő lomtalanítást gyűjtőpontos lomtalanítás váltja fel, így a lomhulladékot nem az ingatlan elé kell majd kihelyezni, hanem a tulajdonosoknak kell a település területén kijelölésre kerülő gyűjtőpontokra elszállítaniuk. Ennek időpontjáról és helyszínéről előzetesen tájékoztatni fogjuk a lakosokat.
·         A Zöld Híd Régió Kft-nél 80, 120, 240, 1100 literes szabványos hulladéktároló edények kerültek rendszeresítésre. Amennyiben az ingatlantulajdonos a fentiektől eltérő méretű (pl: 60, 110 liter) hulladéktárolót alkalmaz és az gépi ürítésre alkalmas, a közszolgáltató a szolgáltatást elvégzi, a díjszámlázás azonban a tulajdonos által alkalmazott tárolóhoz legközelebb álló, a Kft. által rendszeresített tároló edény méret alapján történik
Amennyiben az ingatlantulajdonos kéri, a 60 literes edényét ingyenesen 80 literesre cserélik. Csereigényét kérjük, hogy a Zöld Híd Régió Kft. ügyfélszolgálatán (2100 Gödöllő, Dózsa György út 69., tel.: 06-40/201-026, e-mail: ugyfelszolgalat[kukac]zoldhid.hu  szíveskedjen jelezni.
·         A jövőben lehetőség lesz a közszolgáltatótól hulladékgyűjtő edényeket bérelni pl.: a 80 és 120 literes edények esetében 140,- Ft/db/hó bérleti díjon.
·         A Zöld Híd Régió Kft. valamennyi ingatlantulajdonos részére egy adatbejelentő lapot fog küldeni, melyen meg kell jelölni az alkalmazott hulladékgyűjtő edény méretét, darabszámát, azt, hogy a tulajdonos saját gyűjtőedényt használ, vagy a Kft-től vásárolni, bérelni szeretne edényzetet. Az adatbejelentőn fel kell tüntetni az ingatlan jellegét (üdülő/beépítetlen/lakatlan), illetve itt lehet igényelni a szolgáltatás szüneteltetését is.
·         A közszolgáltatás díjai változni fognak. A kéttényezős díjfizetési modellt, miszerint az ingatlantulajdonosok a díj egy részét az ürítések arányában fizethetik meg, sajnos a közszolgáltatás átadása miatt nem tudjuk megvalósítani. A hulladékgyűjtő edényekre korábban felragasztott egyedi azonosítók azonban az új közszolgáltatónak is hordoznak érdemi információt, ezért kérem, azokat a hulladékgyűjtőkről ne távolítsák el.
A Zöld Híd Régió Kft. 2013. július 1-jétől alkalmazott komplex közszolgáltatási díjai valamennyi általa ellátott településen a következőek:
·         80 literes edény: bruttó 453 Ft/ürítés
·         120 literes edény: bruttó 541 Ft/ürítés
·         240 literes edény: bruttó 977 Ft/ürítés
·         1100 literes edény: bruttó 4.526 Ft/ürítés

Forrás: ÖS

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .