fbpx

Illés: Minden erőt az újrahasznosításra fordítanak

Az Országgyűlés elfogadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslatot, a cél, hogy előtérbe kerüljön a hosszú távú fejlődés és az új technológiák felhasználása – közölte Illés Zoltán.

Más alapanyagot használ a biogáz előállításához Magyarország, mint a környező országok. A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola azt vizsgálja, mi az az adalékanyag és receptúra, amivel hatékonyabb lehet a termelés – mondta a Kossuth Rádiónak a főiskola rektorhelyettese.

Bíró Tibor kifejtette: az ilyen típusú receptúraváltásoknál igyekeznek növelni a biológiai toleranciát, a stressztűrő képességet, így teremtve meg a biológiai felügyeletet a biogázüzemeknek.

Az Országgyűlés elfogadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslatot. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte: a cél, hogy a hulladékgazdálkodás során előtérbe kerüljön a hosszú távú fejlődés és az új technológiák felhasználása.

A törvény lényege, hogy csökkenjenek a díjak, ezért nonprofit tevékenység lesz Magyarországon a szemét begyűjtése és elszállítása – hangsúlyozta az államtitkár hozzátéve: minden erőt az újrahasznosításra és a nyersanyagok felhasználásra kell fordítani.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltató kiválasztásánál a szolgáltatás biztonsága és minősége is hangsúlyos szerepet kap – hangzott el a Déli krónikában.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .