fbpx

Nem fogják elszállítani a kuka mellé kihelyezett szemetet – csak ha BIOKOM-os zsákban van

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett Siklóson a nem szabványos tárolóedényben, illetve a tárolóedény mellé kihelyezett többlethulladék mennyisége – tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal városüzemeltetési és építésügyi osztálya.

A jogszabályok az ingatlantulajdonosokat szabványos hulladéktároló edények használatára kötelezik. Az előírások szerint a szabványedényben a hulladékot a szállítás napján úgy kell kihelyezni a közterületre, hogy az edény ne legyen túltöltött és a fedele minden esetben csukva legyen.

Abban az esetben, ha a két szállítási időszak között az ingatlanon keletkező hulladék mennyisége nem fér el a csukott szabványedényben, akkor az ingatlan tulajdonosa/használója az egyedi jelzésű, azaz „BIOKOM” felirattal ellátott, többlethulladék elhelyezésére szolgáló zsák megvásárlásával eleget tud tenni a törvényben szabályozott hulladékkezelési kötelezettségének – tájékoztatott a hivatal. A jelzett zsák ára tartalmazza az elszállítás és az ártalmatlanítás költségeit is. A jelzett zsákra vonatkozó vásárlási igényt lehet jelezni a BIOKOM Kft. felé.

Július 15-től a szállítási napokon minden ingatlan elől kizárólag a nem túltöltött, szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett hulladék kerül elszállításra, az edény mellé tett jelzés nélküli zsák nem. Amennyiben „BIOKOM” felirattal ellátott, jelzett zsákban kerül kihelyezésre a hulladék, azt mennyiségi korlátozás nélkül elszállítják. A szolgáltatás alapja továbbra is a szabványedény, így csupán jelzett zsák használatára nincs lehetőség.

Forrás: Siklós Város Önkormányzata

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .