fbpx

Sok a kuka mellé kihelyezett többlethulladék a városban – nem kötelesek elszállítani

Szigetváron az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a nem szabványos tárolóedényben, illetve a tárolóedény mellé kihelyezett többlethulladék mennyisége – közölte a kommunális szolgáltató Dél-Kom Nonprofit Kft.

A jogszabályok az ingatlantulajdonosokat szabványos hulladéktároló edények használatára kötelezik. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj mértéke minden esetben az önkormányzati rendeletben rögzített méretű szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett hulladék elszállításának és ártalmatlanításának költségei alapján kerül megállapításra. Az előírások alapján a szabványedényben a hulladékot a szállítás napján úgy kell kihelyezni a közterületre, hogy az edény ne legyen túltöltött és a fedele minden esetben csukva legyen – figyelmeztetett a szolgáltató.

Abban az esetben, ha a két szállítási időszak között az ingatlanon keletkező hulladék nem fér el a csukott szabványedényben, akkor az ingatlan tulajdonosa/használója az egyedi jelzésű, azaz „Dél-Kom” felirattal ellátott, többlethulladék elhelyezésére szolgáló zsák megvásárlásával eleget tud tenni a törvényben szabályozott hulladékkezelési kötelezettségének.
A jelzett zsák ára tartalmazza az elszállítás és az ártalmatlanítás költségeit is. A zsákra vonatkozó vásárlási igényt a Dél-Kom Kft. felé kell jelezni.

Július 15-től a szállítási napokon minden ingatlan elől kizárólag a nem túltöltött, szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett szemetet fogják elszállítani, az edény mellé tett jelzés nélküli zsákokat nem. Amennyiben „Dél-Kom” felirattal ellátott, jelzett zsákban kerül kihelyezésre a hulladék, azt mennyiségi korlátozás nélkül elszállítják.

A szolgáltatás alapja továbbra is a szerződött szabványedény, így csupán jelzett zsák használatára nincs lehetőség.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .