fbpx

Uniós támogatás rekultivációs munkákra a MENTO Kft-nek

A bodrogkeresztúri székhelyű MENTO Környezetkultúra Kft. közel 41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, 2012. év márciusában.

A 116.562.600 forint összköltségű beruházásból egy új Liebherr L566 homlokrakodót, valamint egy új Liebherr PR 724 dózert szereztek be. A dózer megvásárlásával egy korszerűbb technológiai folyamat valósítható meg a rekultivációs munkáknál, mivel nem a kitermelés közben összekeveredett anyagot választanak szét, hanem a rétegződött hulladékot rétegenként termelik ki a dózer segítségével. Így hatékonyabban valósítható meg ugyanaz a feladat.

A cég, ennek eredményeként többlet árbevételre számít, mely a munkahelyek megtartását és további új munkahelyek létrehozását segíti elő.

A MENTO Környezetkultúra Kft. egy 1996. augusztus 27-én alakult gazdasági társaság, mely kifejezetten nem veszélyes hulladék kezelésével, illetve ártalmatlanításával foglalkozik.

A cég alapításától kezdve, mint tulajdonos a Bodrogkeresztúri Regionális Szilárdhulladék Lerakó kiépítését, illetve üzemeltetését végzi, mely az Abaúj-Zempléni térség egyetlen és a legkorszerűbb műszaki és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő hulladéklerakója.

Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson 40.724.510 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Forrás: minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .