fbpx

Az első fogkefe újrahasznosítási program Svájcban indul

A műanyagok nagyobb arányú újrahasznosítása – egy újabb kezdeményezése a Szövetségi Tanácsnak. Három neves fogkrém márkáknak, az elmexnek, a meridolnak és a Colgate-nek van az első olyan termékcsaládja, amelyért Svájcban felelősséget vállalnak arra, hogy ezen hulladékukat visszaveszik. Az együttműködést a Terracycle környezetvédelmi vállalattal indították el, amely az első újrahasznosítási program a fogkefék, fogkrémes tubusok, a fogselyem dobozok és a fogápolási termékek csomogolásának hasznosítására.

image

A www.terracycle.ch honlapon történt regisztráció után a felhasználók az elhasznált fogkeféiket és fogápolási hulladékaikat közvetlenül a Terracycle-hez küldik újrahasznosításra ahelyett, hogy égetésre kerülnének. A Terracycle a megküldött anyagokat száz százalékban újrahasznosítja, azokból új műanyagtermékeket, mint locsolókannákat vagy kerti padokat állít elő. Ajándékként az elmex, meridol és a Colgate 2 rappen-t (a svájci frank „fillérje”)  adományoz a felhasználó által kiválasztott jótékonysági szervezetnek.

www.schweizmagazin.ch cikke alapján.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .