fbpx

A hulladékgazdálkodási engedélyhez kötött tevékenységek felügyeleti díjáról

Közigazgatási egyeztetésen a vidékfejlesztési miniszter rendelete a hulladékgazdálkodási engedélyhez vagy nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységekkel kapcsolatos felügyeleti díj megfizetésének részletes szabályairól. Véleményezési határidő: 2013. július 12.

A rendelet-tervezet a hulladékgazdálkodási tevékenységet (engedéllyel rendelkező, vagy nyilvántartásba vételre kötelezett) végző gazdálkodó szervezetek hatósági felügyeletének díját tartalmazza. A felügyeleti díj szolgál fedezetül a hatósági ellenőrzések biztosításához. A hatóság és a gazdálkodó szervezetek részére egyaránt előnyös, mivel az eljárások hatósági ügyintézése rövidülhet és a gazdálkodó szervezetek pontosabb információk birtokában végezhetik tevékenységüket.

A gyűjtési tevékenység végzéséhez szükséges engedélyezés miatt miniszteri rendeletben kell megállapítani az eljárások igazgatási szolgáltatási díjtételeit.

A jogszabálytervezet elérhető: kormany.hu
Véleményezési határidő: 2013. július 12.
Az észrevételeket a jogifo@vm.gov.hu címre várják.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .