fbpx

Tömegsírra bukkantak a szarajevói szemétlerakó mélyén

Emberi csontmaradványokat találtak a szarajevói városi szemétlerakónál, 29 méteres mélységben, feltételezhetően tömegsírra bukkantak – jelentette kedden az Oslobodjenje című szarajevói napilap.

Az eltűntekkel foglalkozó nemzetközi bizottság (ICPM) fogja a DNS-minták alapján azonosítani, hogy milyen áldozatokról lehet szó. Valószínűsíthető, hogy az elföldeltek szerb nemzetiségűek voltak – idézi a bizottság szóvivőjét a boszniai napilap. A szóvivő szerint az ügyészségen múlik, hogy meghatározza az exhumálás megkezdésének az időpontját, ami ilyen esetekben igen gyorsan történik.
Az eltűntekkel foglalkozó egyik szarajevói szervezet vezetője szerint az említett helyszínen több olyan szerb nemzetiségű személy földi maradványa van, akit a boszniai háborúban, 1992-1993 között öltek meg. Ugyanezen szervezet vezetője szerint a valamikori szarajevói kerületekből körülbelül 350 szerb nemzetiségű polgárt keresnek még, de ez egy változó szám, mivel a boszniai fővárosban nap mint jelentenek be eltűnteket.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .