fbpx

Megnyit a hulladékudvar – Kevesebb illegális szemétlerakó lehet

A Szabó Dezső utcai hulladékátrakó telepen tavaly elkészült hulladékudvar hétfőtől várja a pápai, bakonyszücsi és bakonykoppányi lakosok hulladékait, melyek a háztartási és a szelektív gyűjtőkbe nem helyezhetők.

Ilyen hulladéknak minősülnek a gumiabroncsok, háztartás sütőolaj maradék, elektromos-elektronikai hulladék, akkumulátorok, elemek, vegyszer- és festékmaradékok, illetve az építési törmelék. Ez utóbbiból alkalmanként 1 tonna helyezhető el a hulladékudvarban. A folyékony halmazállapotú anyagokat zárt edényben kell leadni a telepen.

Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője a ma délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a felsorolt szolgáltatások csak azok számára vehetők igénybe, akik a Közszolg Kft. ügyfelei, közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek és rendezve van díjfizetésük.

A hulladékudvar teljes területe 3600 nm, ebből 200 nm-t alakítottak ki a veszélyes hulladékok tárolására.

Rezsicsökkentés
A sajtótájékoztatón kiderült, a Közszolg Kft. díjai július 1-jétől csökkenni fognak a kormányzat döntésének megfelelően. Az újfajta számlázás miatt valószínüleg a júliusi számlák késéssel fognak megérkezni az ügyfelekhez, viszont csökkentett díjjakkal. A csökkentés mértéke egyelőre nem ismert.

Az ügyvezető elmondta, a beruházás tavaly valósult meg körülbelül 50 millió forintos Európai Uniós forrásból. Az elhúzódó engedélyeztetési eljárás miatt nyithatja meg csak mostantól kapuit a hulladékudvar.

Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, a hulladékudvar egy újabb lépcső a hulladék szabályos, korszerű és európai normáknak is megfelelő tárolása felé. – Azt várom a megnyíló teleptől, hogy a Pápán és környékén fellelhető illegális szemétlerakók száma és mennyisége csökkenni fog. Egyúttal meg kell említeni a szelektív hulladékgyűjtés területén tette előrelépéseket is, hiszen a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma a városban meghaladja az ötvenet – fogalmazott az alpolgármester.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .