fbpx

Drágult a szemétszállítás

Egy hét eleji határozat-tervezet szerint a városvezetés megemelte volna a marosvásárhelyi köztisztasági illetéket. Ennek megfelelően az utcai hulladék elszállításának díja 12 lejről 130 lejre növekedett volna. Ugyanakkor a hulladékszállító vállalat is több pénzt kért volna a szemét elszállításáért.

«A városi hulladékszállításra vonatkozó megállapodás értelmében a szemétszállító vállalatnak kötelessége lett volna különböző marosvásárhelyi befektetések eszközlése. Ezek közül az egyik egy ideiglenes szeméttelep létrehozására vonatkozik. Nem végezte el a fejlesztést, s most a marosvásárhelyiek pénzén akarja megoldani a helyzetet.»

Az el nem végzett munkálat több mint 1 millió euróba kerülne. A városvezetés korábban a megyei önkormányzat hulladékkezelésre vonatkozó európai projektjével indokolta a késést.

Tíz százalékkal drágult a szemét elszállításának díja, melyről a csütörtöki tanácsülésen döntöttek az önkormányzat tanácsosai. A polgármesteri hivatal a díjszabás 100 százalékkal való emelését javasolta. Ezt azonban Peti András alpolgármester javaslatára tíz százalékosra csökkentették. A Salubriserv azzal indokolja az emelést, hogy más városba kell szállítani a szemetet, ugyanis a szentpáli hulladéktároló még nincs kész. Jelenleg személyenként évi 52 lejbe kerül a háztartási hulladék elszállítása Marosvásárhelyen.

Forrás: vasarhely.ro / tvmures.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .