fbpx

A Félsziget célja: Zéró hulladék/Zero Waste

A Félsziget idén is folytatja remek együttműködését az Eco-Rom Ambalajeval, a “Szelektív hulladékgyűjtés rocks” üzenettel. A szelektíven gyűjtő félszigetezőket idén is díjazzuk, az árfolyamok:

– 1,5 m üres pohár – egy póló
– 5  csomagolóanyag – részvételi lehetőség az  Újrahasznosítás rulettjén, amelyen karkötőket lehet nyerni
– Egy zöld üzenettel frisbee-t nyerhetsz
– Ha jó jegyet kapsz a zöld felmérőn, egy strandlabát nyersz
– A gyűrűs játék nyertesei egy sapkát kapnak

A kreatív környezetvédőket a Greeen & Wild sátrában várjuk, ahol hulladékokbólelkészíthetik a fesztivál kabaláját, vagy saját, az újrahasznosítást népszerűsítő pólót tervezhetnek.

Ráadásul az idén elindítjuk a Greensziget programot. A Havasi Gyopár Természetvédő Egyesület programjának köszönhetően a Félsziget az országban elsőként népszerűsíti a Zéró hulladék/Zero Waste koncepciót. Ez az első eset, hogy egy hazai fesztivál célként tűzi ki, hogy öt kiadása alatt nullára csökkentse a fesztiválon termelt és szeméttelepre jutó hulladék mennyiségét. Így a klasszikus újrahasznosítható hulladékok mellett idén már az ételmaradékokat, a folyékony hulladékot, a fáradt olajat, valamint a lebomló hulladékokat is gyűjtik a Félszigeten. Az ételmaradékokat a Noé bárkája egyesület szászfenesi állatmenhelyének, illetve a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal állatmenhelyének adják át.

Forrás: felsziget.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .