fbpx

Új államtitkárság alakult a fejlesztési tárcánál

 

Áder János köztársasági elnök 2013. július 15-i hatállyal nevezte ki Horváth Attila Imrét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának.

 

Horváth Attila Imre 2001-ben végzett az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki karán. Ezt követően megújulóenergia-technológiákkal foglalkozó cégeknél töltött be vezető tisztségeket. 2012 szeptemberétől a tárca zöldgazdaság-fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkári feladatait látta el.

 

Új tisztségében az államtitkár felel a nem uniós forrásokon alapuló fejlesztési célelőirányzatok kezeléséért, a zöldgazdaság fejlesztéséért (különös tekintettel az energiahatékonyság és a megújuló energia területeire), valamint hatáskörébe tartozik a területfejlesztés, a klímapolitika és egyes közszolgáltatások (víziközművek, hulladék-ármeghatározás) szabályozása is.

 

A korábbi Klíma- és energiaügyért felelős államtitkárság a jövőben Energiaügyért felelős államtitkárságként működik, amelynek élén továbbra is Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár áll.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .