fbpx

Nagy baj lett a szemétégetésből

Tűz volt egy debreceni családi ház  melléképületében hétfő délután, a környező négy épületből 15 embert ki  kellett költöztetni.

Egy férfi szemetet égetett Kérész  utcai házának udvarán, és a lángok átterjedtek a melléképületre. A  mentők kórházba szállítottak egy asztmás beteget, aki rosszul lett a  füsttől.

A tűzoltók még mindig dolgoznak az  oltáson.

Az erdőkben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.     Hétfőtől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közutak és vasutak menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, oltsák el minden esetben.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .