fbpx

Lomtalanítási kvíz

A lomtalanítás szeméthalmain trónoló lomisokat kérdeztük, most pedig az olvasókon a sor. Ön mennyit tud a lomtalanításról?

Budapest nyilvánvalóan legszuperebb kerületében (a XVI. kerületben) lomtalanítás van, így gondoltam végre leránthatjuk a leplet a lomizókkal kapcsolatos összes kérdésről. Mekkora jelentősége van egy “fogalalt lomi, ha letéped, levágom a fejed” feliratú kartonlapnak? Azé, aki előbb meglátta? Mennyi pénz van a szemétbizniszben? Kvízünkkel nem csak tesztelheti tudását, de ismeretei is gyarapodhatnak.

Miután lomhalmok után kutatva, tűző napon sikertelenül körbejártam a Centenáriumi lakótelepet, megfogadtam, hogy soha többet nem írok dalt a napsütésről. Napfénycsászár keményen szolgájává tett. Ellenben nagyon megörültem, amikor a Batsányi János útról bepillantva a Romhány utcába, megláttam embereimet.

Egy fiatal cigány srác (annyi idős lehetett, mint én +/- 5 év), észak-kelet felé megdöntött sapkában, trikóban és háromnegyedes nadrágban sétálgatott két kupac szemét között. Rögtön el is kezdtem feltenni neki kérdéseimet, amire első reakciója az volt, hogy L. Sanyi nevű haverja szerepel a Bűnök és Szerelmek című TV2-s produkcióban Rómeó néven. Őt is hívták castingra, de nem vállalta a dolgot.

Na de lássuk a kérdéseket, amiket a srác és édesanyja válaszai alapján állítottam össze (nevüket nem akarták elárulni, akármennyire kértem is).

1.) Hogyan értesülnek a lomizók egy éppen aktuális lomtalanításról?

A – Az internetről. B – Egy szűk kör foglalkozik csak ezzel, ők értesítik egymást. C – Újságból.

2.) Egész évben folyik a lomtalanítás?

A – Igen, mindenhol van szemét. B – Igen, lomtalanítani alap. C – Nem, októbertől decemberig alszik a biznisz.

3.) Hogyan döntik el, kié lesz az adott szemétkupac?

A – Sorsot húznak. B – Reggel hatkor ki kell menni, amikor nincs senki az utcán, és ilyenkor foglalni helyet. C – Kő, papír, olló.

4.) Lakótelepek vagy utcák?

A – Lakótelepek. B – Utcák. C – Mindkettő

5.) Ilyenkor egész nap őrizni kell a lomokat?

A – Igen.

6.) Mikor viszik el a lestipistopizott hulladékot?

A – Másnap reggel. B – 13 óra 36 perckor. C – Soha.

7.) Hogyan lehet ezzel pénzt keresni?

A – Sehogy. B – Napközben jönnek lomvásárlók, illetve a fémeket el kell vinni a MÉH-be. C – Tőzsde.

8.) Mennyi pénzt lehet ezzel keresni?

A – Dollármilliárdokat. B – Dollármilliókat C – Keveset.

9.) Vannak konfliktusok a helyek birtoklási jogáért?

A – Vannak. B – Nincsenek. C – Vannak.

10.) Lehet-e a lomisokról fényképet készíteni?

A – Igen. B – Nem, de figyelj, beszéljük meg, nekem facebookon is csak száz ismerősöm van és nincs kint rólam fénykép, de figyelj, mondjuk valamennyi pénzért. C – Nem.

Lomtalanítás kvíz

Helyes válaszok: 1B, 2C, 3B, 4C, 5A, 6A, 7B, 8C, 9C, 10B

0-4 helyes találat: Ön inkább ne foglalkozzon lomizással, sőt pihenje ki magát! 5-7 helyes találat: Ön inkább ne foglalkozzon lomizással, de bonthat egy sört! 8-10 helyes találat: Ön lomizásra termett, de inkább ne foglalkozzon lomizással, bontson egy kaviárt!

A blogbejegyzés eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://cink.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .