fbpx

Szelektív anyázás a kukáskonténeren

Szegeden egy kukáskonténeren csapott össze a helyi hulladékkezelő a lakossággal. A cég szerint a lakók illegális lerakónak használták a szelektív gyűjtőt, ezért inkább megszüntették.

A lakók szerint viszont azért állt buckákban a szemét, mert annyira ritkán ürítették:

Szegeden, egy szelektív hulladékgyűjtő konténeren fotóztam a környezetgazdálkodási cég értesítését, illetve a lakók “válaszát”. Én is hordok oda néha pet palackot, láttam már olyat, hogy tényleg mellé volt lerakva sokszor, mert nem fért bele. Elgondolkodtam azon, hogy így most ha a cég által javasolt gyűjtőszigethez hordják a szelektív hulladékot, de azt nem üríti gyakrabban a cég, akkor ott is mellé lesz lerakva, ezért ott is kitalálják, hogy illegális lerakás, és azt is megszüntetik?! Akkor Szegeden szépen fokozatosan megszüntetik a szelektív gyűjtést, vagy mi? Mert lusták megfelelő gyakorisággal üríteni a konténereket?

Tudom, nincs pénz semmire. De ez a cég ugyanaz, aki a városban a kukákat üríti. A konténer közelében vannak társasházakhoz tartozó kukák, amikor azokat ürítik – talán hetente – csak rá kéne pillantani a szelektív gyűjtőkre, hogy kell-e jönni üríteni. Vagy ez túl bonyolult logisztikai feladat?!

Az eredeti értesítés:

szelektivszeged1.jpg

Amire a lakosság válasza:

szelektivszeged2.jpg

A blogbejegyzés eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://homar.blog.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .