fbpx

200 ezer euró eszközvásárlásra

Az Ung-vidéki település vezetése közel 200 ezer euró értékben különböző munkagépeket és járműveket vásárol, a kiadás nagyobbik részét európai uniós támogatásból fedezi.

Ifj. Gyimesi György, a Nagykaposi Városi Hivatal vezetője lapunknak elmondta, 2012 decemberében a környzetvédelmi minisztériumtól 630 957 euró hozzájárulást nyertek el egy, a szelektív hulladék elhelyezésére szolgáló gyűjtőudvar kialakításához, melyet a fejlesztés megvalósításához szükséges 5 százalékos önrésszel – 33 208 euróval egészítenek ki. Ebből a pénzből az elképzelések szerint a Malom utcában található parcella 2641 négyzetméteres területén alakítják ki a gyűjtőudvart, az ott található, korábban raktárként szolgáló épületet felújítják, valamint a gyűjtőudvar üzemeltetéséhez szükséges berendezéseket, gépeket és eszközöket pl. traktort, rakodógépet és hulladéktároló konténereket is vásárolnak. Az épület felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárást már korábban lefolytatták, ám ezt – különböző formai hiányosságok miatt – a minisztérium szabálytalannak minősítette. Nemrégiben azonban elektronikus közbeszerzési eljárás során kiválasztották azt a vállalatot, amelytől a rakodógépet, a traktort és a 10 konténert megvásárolják. Erre a célra több mint 120 ezer eurót fordítanak. Az új létesítményben elhelyezendő 10 darab 7000 literes edényben külön tárolják majd a papírt, az üveget, a műanyagot, az építési illetve a zöldhulladékot. A pályázat útján elnyert támogatásból a hulladékgyűjtő-udvar alatti földterületeket is megvásárolhatják.

A hivatalvezető tájékoztatása szerint a helyi közterület-fenntartó vállalat számára 28 ezer euróért egy multifunkciós munkagépet, 2000 euróért egy nagyobb kapacitású fűnyíró gépet, 900 euróért pedig kisebb kaszálógépeket is vásároltak. A város ezen kívül 21 ezer euróért egy új szolgálati gépkocsit is vett, melyet részletekben, három év alatt fizet ki. A gépek és járművek megvásárlásával kapcsolatos kiadásokat a település saját forrásból fedezi.

Forrás: ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .