fbpx

Szemét-ügy van Martfűn

Nemrég tájékoztatás jelent meg Martfű város honlapján, amiben a polgármester asszony arról értesíti a lakókat, hogy nincs hulladékszállítás, de lesz. Hogy a város saját cége fuvarozza ezután a szemetet. Hogy már javában szerzik is a kukásautót megfelé és mindenki kap szemeteszsákot, csak úgy csattan. Legyen mindenki nyugodt. Nos, ez a tájékoztató július 18-án jelent meg Martfű város honlapján. Talán ha két napra rá már újabb tájékoztató ugyanott arról, hogy legrosszabb esetben is a jövő héten lesz szemetes zsák és konténer is ott, ahol eddig volt, de most nincs, mert elvitte a korábbi szolgáltató. És nyugi, minden rendben lesz, nem önti el a szemét Martfűt. Még néhány hónap és rend lesz. A szemét frontján is.

1001702_623249041043398_580351064_n (1)

A hulladék gondozását eledddig egy cég látta el, amelyik a jogszabályok változása miatt még januárban tudatta: július közepétől ő már nem szolgáltat. Vagyis fél évvel ezelőtt megmondta, kiszáll a buliból. Januárban. Így azután nyomban,június 27-én a városi képviselő testület elé vittek egy anyagot, amiben a megoldás felé igyekeztek haladni. Számok, sok-sok szám kukás autóról, konténerekről, városi cég megbízásáról, létszám bővítésről, egyebekről. És persze sok-sok kiadandó millióról, amit majd a hulladék szállításáért fölszámolandó díj fedezne. Gondolom én. Hiszen év közben egy szoros költségvetés mellett tízmilliókat kiadásra rendelni váratlanul sehol sem leányálom. De talán Martfűn megoldják azt a váratlan negyven egynehány milliót. Akár úgy is, hogy módosítják a költségvetést kiadási oldalát. Mert erről nem esett szó azon a testületi ülésen…!

A kisváros polgármester asszonya szerint csak áprilisban kerültek döntési helyzetbe. (Korábban a Kunszentmártoni Kistérségi Többcélú Társulás intézte a szemét-ügyeket, de a társulásból Martfű kilépett és a Remondissal egyezkedett. Azzal a Remondissal, amelyik a közben megszületett új hulladék gazdálkodási törvény miatt 2013. januárjában fölmondta a szolgáltatási szerződést.) A városvezető úgy érzi, hogy úrrá lesznek a helyzeten, ezt írja szerkesztőségünknek küldött levelében is. A város nem kerül megoldhatatlan feladat elé. „Mindenképpen elkerüljük, hogy közszolgáltatás nélkül maradjon a város, beleértve minden lakóját, vállalkozásokat, intézményeket, közterületeket. Ezt a hatóságokkal együttműködve meg tudjuk oldani.” – idézem levelét. Szándékában nem kételkedem. Mint írja, haladéktalanul intézkednek, szerveznek és tárgyalnak már bő két hónapja. Igaz, két országgyűlési képviselő (Sági és Boldog úr) is fölajánlotta segítségét, már jóval korábban, érezvén, hogy baj is lehet, de a polgármester asszony ezt köszönte szépen, úgy gondolta akkor, hogy egyedül is menni fog. De egyedül nem megy.

Valami azért erősen nincs rendben. A városi honlapon megjelent polgármesteri tájékoztatóhoz harmincöten szóltak hozzá. Hogy mit? Azt nem lehet tudni. Mindet törölték. Hm. Pedig ez csak egy szemét-ügy.

A bejegyzés eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://iszolnok.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .