fbpx

Önkormányzati kézben a Rekultív

Megvásárolta a Mosonmagyaróvár térségi önkormányzati társulás a régió lakosságát kiszolgáló hulladékkezelő társaság többségi tulajdonrészét – jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

    Nagy István (Fidesz-KDNP) közlése szerint a társulás az ipari felhasználókat is kiszolgáló Rekultív Kft.-ből korábban kivált RekultívHulladékhasznosító Kft.-ben szerzett 52 százalékos részesedést, valamint a fennmaradó részre opciót. A törvény által előírt önkormányzati tulajdonrész igazolása után így megindulhatott a cég akkreditációs eljárása.


    A polgármester hozzátette: az opció a megkötött szerződés szerint december 31-ig szól, de szeretnék már 2013 harmadik negyedévében érvényesíteni. Emlékeztetve arra, hogy Mosonmagyaróvár mellett 71 további települést érint a megállapodás, kiemelte, ez az első eset, amikor ilyen módon történik tulajdonszerzés. 
    Árvay István alpolgármester (Fidesz), az önkormányzati társulás tanácsának elnöke az eseményen elmondta: számítanak a szolgáltatáshoz nyújtandó kormányzati árkiegészítésre. 
    Közlése szerint a tulajdonosváltás időszakában páros ügyvezetése lesz a társaságnak, amely korábbi tulajdonosától bérel még a gyűjtéshez és a szállításhoz használatos eszközöket. Az alpolgármester kiemelte: ezeket a feladatokat is önerőből kívánja ellátni a jövőben a társaság, amely a napokban be is nyújtott egy 460 millió forintos pályázatot az ehhez szükséges eszközökre.
    Az MTI vételárral kapcsolatos kérdését azzal hárította el, hogy a közléshez nem rendelkezik az eladó osztrák magánszemély jóváhagyásával, de elmondta: miközben egy sajtóhír szerint 300 millió forintot fizetnének a megmaradó 48 százalékért, a teljes üzlet értéke ennél jóval kevesebb. 

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .