fbpx

Több napja nem szállítják el a háztartási hulladékot Martfűn

Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak lejárt a szerződése, és felhagyott a munkával. Az önkormányzat az elmúlt hétvégén gyűjtőedényeket és zsákokat osztott a településen, és egy friss kormányrendelet értelmében várja, hogy kijelöljék az átmeneti szállítót – mondta el a város polgármestere hétfőn az MTI-nek.

    Kiss Edit (független) tájékoztatása szerint a korábbi szolgáltató július 24-én befejezte tevékenységét, és elszállította a gyűjtőedényzetét. Az önkormányzat a gyűjtők pótlásáról azonnal gondoskodott, és az elmúlt hétvégén önkéntesek, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak bevonásával minden háztartást és vállalkozást ellátott 1100 literes gyűjtőedénnyel vagy speciális hulladékgyűjtő zsákkal.


    A polgármester hozzátette, hogy 132 nagy gyűjtőedényt és mintegy háromezret zsákot juttattak ki, és miután még nem tudják, mikor indul meg újból az elszállítás, arra kérték a lakosságot: csak a legszükségesebbeket helyezzék a zsákokba vagy a konténerekbe.
    A városvezető jelezte, hogy egy friss kormányrendelet értelmében egy központi szerv, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, illetve annak vezetője jelöli ki számukra az átmeneti szolgáltatót, amelynek ezt a kötelezettséget teljesítenie kell. Az újrainduló elszállítás időpontjáról a legkésőbb a megelőző napon mindenkit értesítenek.
    Kiss Edit elmondta: a város mindent megtesz azért, hogy a mostani kánikulai napokban a lakosságnak a lehető legkisebb kellemetlensége származzon ebben a helyzetben. Kérték az embereket, hogy a hulladékszállításig ne rakják ki a teli gyűjtőket a családi házak elé, hogy elkerülhető legyen az utcák elszemetesedése. Kérdésre válaszolva közölte, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a települést, eddig járványügyi probléma nem volt.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .