fbpx

Elkészült az észak-balatoni hulladékkezelési társulás projektje

Elkészült az észak-balatoni hulladékkezelési társulás hárommilliárd forintos projektje, amellyel lehetővé vált, hogy 158 településen korszerű módszerekkel gyűjtsék a települési szilárd hulladékot – közölte a tárulás az MTI-vel kedden.

    Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás a szilárdhulladékok teljes körű és szelektív szervezett gyűjtési rendszerének kialakítását célzó programhoz közel 2,5 milliárd forint támogatást nyert el európai uniós forrásból – ismertették.

királyszentistván mechanikai kezelő

    A fejlesztés ünnepélyes projektzáró rendezvényét kedden tartották a pápai városházán.
    A társulás tájékoztatása szerint a projekt keretében Veszprémben és Tapolcán egyebek mellett összesen 90 új gyűjtőszigetet alakítottak ki, emellett tízezer komposztládát osztottak ki a térségben élőknek, harmincezer edényt biztosítottak a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséhez, s 4200 gyűjtőedényt helyeztek ki a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés bevezetéséhez.
    A projekt részeként speciális konténereket és járműveket is beszereztek.
    Emellett megépült a Pápai telephelyen egy 3600 négyzetméteres, veszélyes hulladék gyűjtésére is alkalmas hulladékudvar.
    A projekt meghatározó része, a királyszentistváni mechanikai kezelő technológia fejlesztése pedig lehetővé teszi, hogy a vegyesen gyűjtött hulladékból eredményesebben és jobb minőségben választhatják ki a hasznosítható hulladékot, növelve ezzel a lerakó élettartamát is – áll a társulás közleményében.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .