fbpx

Vita a föld alatti hulladéktárolók megépíttetésének ügyében

Vita alakult ki a föld alatti hulladéktárolók megépíttetésének ügyében a marosvásrhelyi tanácsosok között. Az önkormányzati képviselők a múlt heti tanácsülésen elvetették a polgármesteri hivatal arra vonatkozó kezdeményezését, hogy a város megvásároljon 35 ilyen konténert. Azok összértéke 325.500 euró lett volna, azaz darabjáért 9300 eurót fizetett volna ki a városvezetés.

A témában szokás szerint Ionela Ciotlăuş és Claudiu Maior tanácsosok között éles vita alakult ki.

«Az állampolgárok kárára túlkapást követnek el. Kuka nem kell, ötszörös árat fizetni a hulladékért. Odaszámították, hogy 170 milliárd lejt javasoltak a sportra? Megmonták? Józsa Tibi úr.» -mondta Ionela Ciotlăuş, marosvásárhelyi helyi tanácsos.


A városvezetés azt követően vásárolna föld alatti hulladéktárolókat, miután korábban több lakótársulás kérvényezte azok felszerelését. A polgármesteri hivatal illetékesei szerint ugyanakkor azok esztétikusak, és könnyen fenntarthatók.
A Közterületkezelési Igazgatóság volt vezetője, Józsa Tibor tanácsos azonban arra kérte a hivatalt, hogy fogalmazza újra a lakótársulások szabályzatát, s határozza meg pontosan, kinek a feladata tisztán tartani a hulladéktárolók környékét.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal javaslata szerint a föld alatti hulladéktárolókat a köztisztasági illetékből fizették volna ki. A tanácsosok azonban nem értettek egyet a tervezettel.
A városban egyelőre egyetlen ilyen tárolót helyeztek el idén áprilisban, a Cutezanţei utcai Diamant  parkban.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.tvmures.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .