fbpx

Elkezdődött a rekultiváció Martfűn

Elkezdődtek Martfűn a volt szilárdhulladék-lerakó rekultivációs munkái. A két éve várt, 2,5 milliárdos térségi program megvalósítása Martfűn kezdődik. A munkagépek közlekedése a 442-es és a Május 1 út közötti, a temető mellett vezető utat is érinti. A balesetek elkerülése érdekében az önkormányzat azt kéri az arra közlekedő gyalogosokat és kerékpárosokat, hogy kellő óvatossággal használják a volt hulladéklerakó melletti utat.

A 17 Körös-Tisza menti települést – köztük Martfűt – érintő  projekt célja, a rekultiváció elvégzése következtében a környezetszennyezés lehetőségek szerinti megszüntetése, mérséklése, a szükséges beavatkozások megtétele, valamint – a szennyeződés további terjedésének megakadályozása révén – a lerakók térségében jelentkező környezeti terhelés jelentős csökkentése, az érintett térség környezeti állapotának javítása.reku

„A Szelevényi és az egykori Hunyadfalva-Kőtelki hulladékgazdálkodási rendszerhez tartozó települések szilárdhulladék-lerakóinak térségi szintű rekultivációs programja” (KEOP-2.3.0/2F/-09-11-2011-0002) projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség bruttó 2.413.989.133 Ft-os támogatásával, illetve az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: martfu.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .