fbpx

Fokozottan ellenőrzik a közterületen tárolt roncsautókat Nyíregyházán

A jövő héttől fokozattan ellenőrzi a közterületeken bérleti szerződés nélkül tárolt, hulladékká vált gépjárműveket a közterület-felügyelet Nyíregyházán – közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Az augusztus 21-től két héten át tartó akciót az egyre szaporodó lakossági bejelentések miatt indítja el a közterület-felügyelet, amely ebben az évben több mint 50 ilyen ügyben intézkedett – mondta Parillák Gabriella. A felügyelethez csak az elmúlt hónapban 14 bejelentés érkezett.

A jogszabályok szerint hulladékká vált gépjárműnek minősül a balesetben megsérült és elhagyott, a hatósági engedéllyel vagy jelzéssel nem, illetve érvénytelen érvényesítő címkével rendelkező, valamint a műszaki állapota miatt közúti közlekedésre alkalmatlan roncs, vagy sérült jármű.

Nyíregyházán az ilyen gépjármű közterületen való tárolásához közterület bérleti szerződés szükséges, amely egy alkalommal maximum 15 napra köthető darabonként 4 ezer forintért. Szerződés nélkül a közterület használója háromszoros bérleti díjat köteles fizetni.

A városban idén mindössze egy ilyen szerződést kötöttek meg a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft-nél. – közölte a sajtófőnök.

A rendszámmal nem rendelkező járműveket a szabályok szerint a főútvonalon tilos, mellékútvonalon – szerződés nélkül – legfeljebb tíz napig lehet tárolni. A rendelkezés megszegése esetén elszállíthatják a járművet, amely a szállítási és tárolási költség megfizetése után váltható ki. A hat hónapig ki nem váltott járműveket szétbontják.

A becslések szerint a kiterjesztett ellenőrzés során akár 80-100 jogtalanul tárolt járművet is találhatnak a közterületen az ellenőrök – közölte Parillák Gabriella.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .