fbpx

Üzemanyag baromfi nyesedékből

Az állati eredetű nyesedék hasznosítása lehet a globális élelmezési láncban az alapvető összekötő kapocs új termékek előállítására és egyben a hulladék csökkentésére. (Aiolus News)

Egy ilyen fontos szektornak mindig szüksége van új eszközökre, amellyel lépést tud tartani a korral és olyan növekvő igényekkel, amelyeknél be kell tartani a környezeti követelményeket. Ezért PROSPARE / Progress in saving proteins and recovering energy/ európai program olyan metodikákra összpontosít, amelyek alkalmasak a baromfi nyesedék felhasználására bioüzemanyag előállítására.

Üzemanyag baromfi nyesedékből

A PROSPARE célja egy olyan technológiai platform létrehozása, amely egy új biokatalitikus megközelítéssel képes állati, főként baromfi nyesedéket olyan termékké változtatni, amelyet fel lehet használni kereskedelmi célokra. Például állateledelként, a kozmetikában vagy a mikrobiológiában, a magas zsírtartalommal rendelkező részeket pedig az energetikában magas hőhatású bioüzemanyagként.

Az egyébként eddig nem hasznosított nyesedék feldolgozásával pedig jelentősen lehetne csökkenteni a szerves hulladék keletkezését.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.energiacentrum.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .