fbpx

Megérkezett Magyarországra a várva várt homoktisztító berendezés

A Tiszta Homokozóért Alapítvány tevékenysége, mely elsősorban óvodai, játszótéri homokozók tisztítására, fertőtlenítésére szakosodott. A homokozók elfertőződése miatt számos fertőzés és betegség veszélyezteti a gyermekek egészségét és sajnos évente több maradandó egészségkárosodással járó estet történik. Alapítványunk ennek a megelőzése érdekében jött létre.

„Elmondhatjuk, hogy Budapest számos intézményi óvodájával, önkormányzatával már sikerült kapcsolatba kerülnünk, így a fertőtlenítést, Zugló kerületében az összes óvodájában elkezdtük. Alapítványunk elhivatott a környezetünk védelméért, számításokkal igazoljuk, hogy a homok cseréhez képest kevesebb CO2 kibocsájtással jár a tisztítás, illetve ez egy újrahasznosítási formája is a homoknak, nem keletkezik veszélyes hulladék, mint a cserénél és még költséghatékonyabb is. Szeretnénk felhívni az olyan lakóparkok és magánházak figyelmét is, akik nem Önkormányzati hatáskör alá tartoznak, hogy mindenki számára elérhető legyen az eljárásunk. Hiszen számunkra minden gyermek egészsége fontos” – mondta el Szemán György, a Tiszta Homokozóért Alapítvány elnöke.

tiszta homokozo

A homokban található fertőzések változatosak mind a kórokozó mibenléte (vírus, baktérium, gomba, egysejtű, féreg), mind a terjedés módja (lenyelés, belélegzés, bőrön át) szempontjából. A különböző kórokozók nagyszámú jelenléte a gyermekeknél akár tartós, maradandó betegséget is okozhatnak.

• A kutyáktól, macskáktól, más házi kedvencektől elkapható betegségek száma száz felett van.

• A galambok egyes példánya papagájkorral fertőzhetik meg az embereket, a hátrahagyott ürülék és tollaik pedig allergiát válthatnak ki.

• Penészgomba. A játszótéri homok nedves időben valamennyi mikrobacsoport tartalmazza, és valahány százalékban szalmonella is található benne.

A homok megtisztításával nagy biztonsággal elkerülhető a fertőzés, feleslegessé válik néhány költséges védőoltás beadása!

,,Számunkra rendkívül fontos, hogy a játszótereken olyan légkört teremtsünk, ahol a gyermekek és családjuk képesek örömteli, szorongás nélküli élvezetes együtt játszásra, ismeretszerzésre. Ahol mindenki jól, és biztonságban érzi magát. Így valóban élmény lesz a játék!” – tette hozzá Szemán György.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.napimama.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .